Opgegroeid als slagersdochter in Bakkum ben ik na de mavo naar de Mts Mode en Kleding in Amsterdam gegaan, waar ik ook ging wonen. Naast het technisch kleermaker vak heb ik hier ook veel geleerd over ontwerpen met kleuren, vormgeving, texturen. In 1989 kwam ik van school en tijdens die crisis toen ben ik gaan werken in Centrum De Roos waar ik verder ging met vormgeving in het dtp werk en groot evenement heb georganiseerd.
Hierna heb ik in een theater met een team theater diners georganiseerd waar ik achter de geluidstafel mijn love of mine life heb gevonden. In het Bavohuis werd ik bedrijfsleider waar diverse dansscholen huisvestigde. Ik hielp jonge Amsterdamse mensen uit diverse culturen die ‘traditionele’ feesten hadden te geven en niet altijd bekend waren met de gebruiken.
Op vrouwendag 1999 kwam onze dochter Isabelle.
In het vrouwen gezondheidscentrum Isis organiseerde ik o.a. avonden over de overgang en lesbiennes met kinderwens op juridisch en medische vlak.
In 2001 kochten we een huis met een voor- en achtertuin in Heerhugowaard, waar in 2002 onze zoon Marino is geboren.
Met een toen dure hypotheek, twee kleine kinderen, een nieuwe crisis ging ik zaaien voor de tuin en haalde alle tuinboeken uit de bibliotheek. En als snel was mijn tuin veel te klein. Ik begon in de tuin bij mijn Opa in Uitgeest. Als kind logeerde ik veel bij opa en oma, die een appelboomgaard hadden.
Daar kwam de Tuinman die volgens oma appels knipte in de bomen! Vandaar dat ik heet De Tuinvrouw!